Balon hale

Prilikom izrade prokivke za balon hale, pojavljuju se dva termina i to
-JEDNOSLOJNA MEMBRANA
-DVOSLOJNA MEMBRANA

Jednoslojnu membranu čini sama pokrivka balon hale, tj platno koje se nalazi na samoj konstrukciji, i koje sa spoljne strane vidimo, a izradjeno je od platna visokog kvaliteta koje poseduje sertifika M2 što nam govori da je platno osigurano od požara. Sama pokrivka se izradjuje u željenoj boji investitora, sa mogućnosti štampe na istom platnu.

Dvoslojna membrana je platno koje se montira unutar hale, na samu konstrukciju, i time stvara vazdušni sloj izmedju dva platna, i time nama obezbedjuje prijatan osećaj unutar hale i sprečava temperaturnu razliku, za unutrašnje platno se koristi cerada 650g/m2 takodje sa M2 sertifikatom.

Balon hale možemo podeliti u dve grupe

 • Balon hale sa pod konstrukcijom
  Kao sto nam samo ime kaže balon hala sadrži podkonstrukciju koja se izradjuje od:
  DRVETA(LAMELIRANOG DRVETA)
  ČELIKA
  Konstrukcija se projektuje tako da na sebi nosi odgovarajući sistem za pričvršćivanje same pokrivke(cerade).
  -....
 • Balon hale bez pod konstrukcije
  Za ovakve hale se koristi termin balon hale na naduvavanje, što nam govori da pod konstrukciju hale čini vazduh tj. pritisak. Prednosti ovih hala su te da ih odlikuje brza montaza, kao i brza demontaža, kao i niska cena izrade.Našle su primenu kod sportskih terena, kao i za pokrivanje bazena u zimskom periodu.
 • Za svaku naručenu pokrivku(ceradu) balon hale, izradjuje se idejno rešenje, kako bi investitoru prikazali kako će objekat izgledati,
  u prilogu se nalaze neka od idejnih rešenja balon hala

 • ...


Kao porodična firma počeli smo sa radom 1994. godine u maloj radionici, a da bi kasnije svoju proizvodnju proširili na veću radionicu izgradjenu za sve poslove ove delatnosti. Vršimo izradu kamionskih cerada, tendi, bazena za navodnjavanje, šatri… Takodje možemo Vam ponuditi i ulugu štampe na ceradnom platnu. Svih ovih godina koristimo ceradna platna renomiranih proizvodjača Sattler, Mehler, SIOEN, Sauleda i okove Nemačkog proizvodjača Franz Miederhoff.
Saznaj više o Firmi

Kontakt

SZR”Nekad i sad”

 • Adresa: Veles bb, 32230 Guča
 • Pib: 105209330
 • Matični broj: 60853851
 • Tekući račun: 200-2552530201913-36

Radno vreme:

 • Ponedeljak – Petak, 08.00h – 17.00h

Dušan Ivanović

Mladen Ivanović